Koronarokotetiedote 7.10.2021

Parkanon ja Kihniö rokotuspisteillä annetaan edelleen kaikille 12 vuotta täyttäneille koronarokotuksia ajanvarauksella ja walk in -rokotuspäivinä ilman ajanvarausta. Rokotuksille toivotaan vielä erityisesti nuoria ja nuoria aikuisia, jotta rokotuskattavuus myös näissä ikäryhmissä nousee.

13.9.2021 alkaen tehosterokotusaika annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä automaattisesti 6 viikon päähän. Tehosterokotteen edellytyksenä on 6 viikon väli ensimmäisestä rokotuksesta. Asiakas voi aikaistaa jo varattua rokoteaikaansa varaamalla verkkoajanvarauksesta uuden rokotusajan. Vanha aika perutaan Kolmostien Terveyden puolesta eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään. Lisäksi rokotusaikaa voi siirtää puhelimitse koronarokotuksen ajanvarausnumerosta 040 480 3028 (avoinna arkisin klo 9-12). Halutessaan voi myös jättää yhteydenottopyynnön tekstiviestitse edellä mainittuun numeroon. Tehosterokotteen edellytyksenä on 6 viikon väli ensimmäisestä rokotuksesta. Walk in -rokotuspäivinä annetaan 1. rokotteita ja 2. rokotteita.

Seuraavia Walk in- rokotuksia järjestetään rokotuspäivien yhteydessä:

 • Tiistaina 12.10. klo 13–15.30 Parkanon neuvolassa
 • Keskiviikkona 13.10. klo 13-16 Kihniön terveyskeskuksessa, päivätoiminnan tiloissa
 • Perjantaina 15.10. klo 12–14 Parkanon neuvolassa
 • Maanantaina 18.10. klo 10-15.30 Parkanon neuvolassa

Kolmansia koronarokoteannoksia voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille

Kolmostien terveyden alueella aloitetaan kolmansien koronarokotteiden antaminen voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille. Ajanvaraus kolmansiin annoksiin on käynnistynyt maanantaina 20. syyskuuta. Toisesta rokotuksesta tulee olla kulunut vähintään kaksi kuukautta ennen kuin kolmas annos voidaan antaa. Kolmas rokoteannos annetaan ensisijaisesti samaa valmistetta kuin toinen rokoteannos.
THL suosittelee, että kolmansia rokoteannoksia ei toistaiseksi anneta lainkaan alle 30-vuotiaille miehille, koska seurantatietoa kolmansien annosten yhteydestä sydänlihastulehduksen riskiin on vielä vähän. Poikkeuksena ovat voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt, joiden riski saada vakava koronavirustauti on merkittävästi suurempi kuin muilla saman ikäisillä. Alle 30-vuotialle voimakkaasti immuunipuutteisille miehille suositellaan kolmanneksi rokoteannokseksi Pfizer-Biontechin Comirnatya.
Ajan voi varata puhelimitse tai verkkoajanvarauksen kautta.

Voimakkaasti immuunipuutteiseksi katsotaan seuraavat ryhmät:

 • Elinsiirto
 • Kantasolusiirto
 • Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
 • Immunosuppressiivinen syöpähoito
 • Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
 • Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
 • Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
 • Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila

Lisätietoa voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmästä löydät täältä

Käytössä on BioNTech-Pfizerin Comirnaty sekä Modernan Spikevax rokotteet. THL:n 7.10.2021 antaman suosituksen mukaan Modernan Spikevax-rokotetta tarjotaan ainoastaan yli 30- vuotiaille miehille sekä yli 12- vuotialle tytöille/naisille Jos alle 30-vuotias mies on saanut ensimmäisenä koronarokoteannoksenaan Modernan Spikevax- rokotetta, toisena annoksena tarjotaan Pfizer-Biontechin Comirnatya. THL:n suositus Spikevax-rokotteen ikärajasta on varotoimi, ja sitä arvioidaan uudelleen marraskuun aikana. Naisten ja yli 30-vuotiaiden miesten riski saada sydänlihastulehdus rokotuksen jälkeen on huomattavasti pienempi kuin nuorilla miehillä, joten heillä rokotukset molemmilla rokotteilla voivat jatkua normaalisti. Kolmostien Terveys tarjoaa rokotettavalle Comirnatya, jos rokotettava ei halua ottaa Spikevaxia.

Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Henkilökunta opastaa oikealle rokotuspisteelle saapuessa. Mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi tai Kela-kortti).

Koronarokotusneuvonta ja ajanvaraus: p. 040 480 3028 (arkisin klo 9-12)
Sähköiseen ajanvaraukseen pääset tästä verkkoajanvarauksemme

Koronarokotusten eteneminen Parkanossa ja Kihniössä

Rokotuskattavuus ikäryhmittäin Parkanossa
Annetut annokset ikäryhmittäin Parkanossa
Rokotuskattavuus ikäryhmittäin Kihniössä
Annetut annokset ikäryhmittäin Kihniössä

Katso ohjevideo koronarokotusten sähköisestä ajanvarauksesta täältä.

Rokotukseen tai rokotusjonoon voi ilmoittautua myös Pihlajalinna Terveyssovelluksella. Ohjeen ilmoittautumiseen löydät täältä.