Omaolossa uusia oirearvioita

Omaolo.fi -palvelusta löydät sosiaali- ja terveyspalvelut nopeasti ja vaivattomasti kotisohvaltasi käsin – ympäri vuorokauden. Omaolon oirearvioiden avulla voit luotettavasti ja helposti arvioida hoidon tarvettasi.

Omaolon tekemän hoidon tarpeen arvion perusteella on mahdollista varata sähköisesti aika fysioterapeutille täyttämällä olkapään kipu, jäykkyys tai vamma, polven oire tai vamma tai alaselkäkipu tai -vamma -oirearvion.

Omaoloon pääset kirjoittamalla osoitekenttään omaolo.fi tai klikkaamalla tästä

Omaolo.fi –sivustolla tehdään oirearvio, jonka perusteella Omaolo tekee hoidon tarpeen arvion. Hoidon tarpeen arvion perusteella Omaolo arvioi asiakkaan hoidon ja kiireellisyyden tarvetta ja ohjaa tarvittaessa ajanvaraukseen. Hoidon tarpeen arvion perusteella sinulle tarjoutuu myös mahdollisuus lähettää oirearvio terveydenhuollon ammattilaiselle. Terveydenhuollon ammattilainen on sinuun yhteydessä jatkohoidosta joko sähköisesti Omaolon kautta tai puhelimitse mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään seuraavana arkipäivänä. Jos oirearvion lähettämiseen ei tarjoudu mahdollisuutta, saat Omaolosta joko itsehoito-ohjeet vaivan hoitamiseksi tai yhteystiedot terveydenhuoltoon. Asiointi Omaolossa tapahtuu vahvan tunnistautumisen kautta ja yhteys on suojattu. Omaolossa voi asioida mihin vuorokauden aikaan tahansa ja paikasta riippumatta.

Oirearvioiden lisäksi Omaolossa voi arvioida, millaista tukea ja apua sosiaalipalveluista voi löytyä omaan tai läheisen elämäntilanteeseen. Arvion tulokset auttavat arvioimaan kannattaako tukea hakea. Lisäksi arviossa näkyy oman kunnan tai alueen ohjeet, joiden mukaan voi tarvittaessa toimia. Yhden arvion täyttäminen on helppoa ja vie vain muutaman minuutin. Omaolon palveluarvioihin sisältyvät arviot henkilökohtaisesta avusta, omaishoidosta ja liikkumisesta kodin ulkopuolella.

Omaolon antamat suositukset ovat aina luotettavia, henkilökohtaisia ja ne perustuvat ajantasaisimpaan tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja kansallisesti yhteisesti sovittuihin kriteereihin. Oirearviokyselyt pohjautuvat Kustannus Oy Duodecimin lääketieteelliseen tietokantaan eli viimeisimpään tutkittuun tietoon ja Käypä hoito -suosituksiin.

Katso tästä:

Omaolon käyttö - ohjevideo
Omaolo.fi – Hoito ja huolenpito siellä missä sinäkin
Omaolo Asukkaat FIN video 90s 2021 (1)