14.1.2022 Koronatiedote

Parkanon ja Kihniön rokotuspisteillä annetaan ensimmäisiä ja toisia koronarokotteita kaikille 5 vuotta täyttäneille sekä kolmansia koronarokotteita alla luetelluille ryhmille.

Kolmansia koronarokotteita annetaan

  • Voimakkaasti immuunipuutteisille 12-vuotta täyttäneille.
  • Voit tarkistaa tästä kuulutko voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmään
  • 18 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 4 kuukautta
  • 18 vuotta täyttäneille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 4 kuukautta
  • Voimakkaasti immuunipuutteisille suosittelemme kolmatta annosta, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta
  • Kaikille yli 18-vuotiaille kolmansien rokotusten ajanvaraus avataan 17.1.

Kolmannen koronarokotteen annosväli

5-11 vuotiaiden rokottaminen

10.1. lähtien koronarokotusta tarjotaan myös kaikille 5-11-vuotiaille lapsille. Erityisesti rokotusta suositellaan riskiryhmiin kuuleville (5-11-vuotiaiden lasten riskiryhmät)ja niille 5-11-vuotiaille, joiden lähipiirissä on voimakkaasti immuunipuutteinen henkilö. Ketkä katsotaan voimakkaasti immuunipuutteiseksi. Lasten rokotuksiin ajan voi varata verkkoajanvarauksesta tai soittamalla omalle terveydenhoitajalle. Rokotukseen tullaan huoltajan kanssa. Rokotukseen tarvitaan kaikkien huoltajien kirjallinen lupa. Huoltajat voivat antaa suostumuksensa tällä lomakkeella

5–11-vuotiaiden riskiryhmään kuuluvien rokotuksiin ajan voi varata soittamalla omalle terveydenhoitajalle tai varata verkkoajanvarauksen kautta.

Lisääntyvä kysyntä on johtanut rokotepulaan Pfizerin Comirnaty-rokotteen osalta. THL on aiemmin ohjeistanut, että kolmanteen koronarokotukseen käytetään ensisijaisesti samaa valmistetta kuin toinen annos. Rokotteiden riittävyyden takaamiseksi ohjeistukseen on tehty kuitenkin muutos. THL:n mukaan koronarokotussarjaa voidaan täydentää myös toisella koronarokotevalmisteella, jos se on tarpeen rokotustoiminnan sujuvuuden vuoksi eikä toisen valmisteen käytölle ole lääketieteellistä estettä. Pirkanmaalla kolmansina annoksina käytetään nyt enenevästi Modernan Spikevax-rokotetta, vaikka edeltävä toinen rokotuskerta olisi ollut Comirnaty-rokotteella. Kolmas rokoteannos voidaan toteuttaa mRNA- valmisteilla, vaikka asiakas olisi aiemmin saanut kaksi annosta Astra Zenecan Vaxzevria-rokotetta.

Rokotetilanteen salliessa ja asiakkaan näin halutessa, voidaan koronarokote ja influenssarokote antaa samalla vastaanottokäynnillä. On toivottavaa, että asiakas kertoo toiveesta ajanvarauksen yhteydessä.

Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Henkilökunta opastaa oikealle rokotuspisteelle saapuessa. Mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi tai Kela-kortti).

Koronarokotusneuvonta ja ajanvaraus: p. 040 480 3028 (arkisin klo 9–12)
Sähköiseen ajanvaraukseen pääset tästä verkkoajanvarauksemme

Koronarokotusten eteneminen Parkanossa ja Kihniössä

Rokotuskattavuus ikäryhmittäin Parkanossa
Annetut annokset ikäryhmittäin Parkanossa
Rokotuskattavuus ikäryhmittäin Kihniössä
Annetut annokset ikäryhmittäin Kihniössä

Katso ohjevideo koronarokotusten sähköisestä ajanvarauksesta täältä.

Rokotukseen tai rokotusjonoon voi ilmoittautua myös Pihlajalinna Terveyssovelluksella. Ohjeen ilmoittautumiseen löydät täältä.